Hayu Urang Nyarios ku Basa Sunda!

Desember 12, 2008 at 16:42 5 komentar

Sampurasun!

Wilujeng sore, sadayana. Ayeuna simkuring bade nyobian nulis nganggo basa Sunda. Basa Sunda simkuring henteu jago. Janten upami aya kecap atanapi kaliah anu lepat, nyuhunkeun dihapunten.

Keheula sakedap. Naha ojol-ojol nulis nganggo Basa Sunda?

Simkuring kamari muka teras maca blog anu batur. Eusina teh nganggo Basa Sunda sadayana. Simkuring janten kabita, hoyong nyobian nulis nganggo Basa Sunda. Simkuring teh urang Sunda asli, janten hoyong ngamumule basa asli urang, Basa Sunda.

Jaman kiwari, teu sakedik urang Sunda anu teu tiasa nyarios ku Basa Sunda. Paling tiasa oge nganggo Basa Sunda kasar. Seuseueurna mah nganggo Basa Indonesia, kadang oge aya nu sok di campur. Di sakola simkuring oge, minat siswa kana pelajaran Basa Sunda teh kirang. Lamun aya tugas teh, sok di engke-engke. Lamun ditaros ngeunaan Basa Sunda, contona babasan, ngan sababaraha urang anu tiasa teh. Menya urang Sunda teu tiasa nyarios Basa Sunda? Isin atuh ku nu sanes.

Janten, hayu urang ngamumule basa asli urang, Basa Sunda, ku cara nyarios nganggo Basa sunda dina kahirupan sapopoe. Ulah kacang hilap kana kulitna. Naon nya ari paribasana teh? Tong sieun salah, da namina oge diajar.

Ah, sakitu heula weh anu tiasa ku simkuring tulis. Engke iraha-iraha urang nulis deui.  Upami aya kecap atanapi kalimah anu lepat, sok kirim komentarna. Diantos ku simkuring. Bobo sapanon carang sapakan, langkung saur bahe carek, hapunten bilih aya kalepatan. Hatur nuhun.

Entry filed under: Tak Berkategori. Tags: .

Pengen Beli Ponsel Baru Another Saturday Story

5 Komentar Add your own

  • 1. Aku tukang komen, kamu tukang apa?  |  Desember 19, 2008 pukul 09:54

    Simkuring teh iseng-iseng (iseng-iseng bahasa sundana naon nya?) milari WP Basa Sunda, eh nyasab ka bumina Cep M. Husen Ali. Memang nyarios sunda anu sae mah upami teu dibiasakeun, pasti bakal sesah. Kajabi anu sakola di bandung mah pasti nyampur.

    Salam kenal ti Ceuceu, mugia pamaksadanna laksana.

    Balas
    • 2. Muhamad Husen Ali  |  Desember 22, 2008 pukul 12:01

      salam kenal oge!😀

      Balas
  • 3. prim  |  Maret 18, 2009 pukul 13:05

    salam kenal.. tahu kang.. eh salam kenal teh naon basa sundana.. abdi di dieu nuju belajar sunda. lamun enteu kebeuratan bantos abdi basa sunda

    Balas
    • 4. Muhamad Husen Ali  |  Maret 18, 2009 pukul 14:12

      nepangkeun, wasta simkuring …

      biasa na mah kitu upami ngenalkeun diri mah.

      Balas
  • 5. prim  |  Maret 30, 2009 pukul 18:59

    ami, jeng sim kuring.. resep oge make basa sunda. PAdahal.. eh padahal teh naon basa sundana.. padahal di dieu enteu lobak jeulma sunda, tapi ayak 2 jeulma ti sunda. Jadina, kuring cobian make basa sunda oge. MAsalahna kuring daek ngelestariken basa wewengkon urang. Mun ayak waktu, sok ulin ka umah abdi..di ditue ayak postingan nu abdi hayang mak ebasa sunda.. hatur nuhun..akang husen

    Balas

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Desember 2008
S S R K J S M
« Nov   Jan »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Bercuap-cuap di Twitter

Buku Favorit

Jepun Negerinya Hiroko - Nh Dini; Arigatou Nippon - Vivi Silfia C.; Summer in Seoul - Ilana Tan; Winter in Tokyo - Ilana Tan; Jinja no Miko - Alamanda Hindersah; Norwegian Wood - Haruki Murakami; Harry Potter 1-7 - J.K. Rowling; Twilight - Stephenie Meyer; New Moon - Stephenie Meyer; Eclipse - Stephenie Meyer; Breaking Dawn - Stephenie Meyer; Kite Runner - Khaleed Hosseini;

Lagu Favorit

K - Only Human (OST 1 Litre of Tears); Heart of Planet - Kokoro no Wakusei (OST Law of Ueki); Chrisye - Matahari (OST Badai Pasti Berlalu); Toshiro Masuda - Wind (OST Naruto); Anggun - Mimpi; Aditya Sofyan - Adelaide Sky; Do As Infinity - Fukaimori (OST Inuyasha); Sarasa Ifu - Curriculum (OST Moyashimon); Rie Fu - Live is Like a Boat (OST Bleach); Nidji - Laskar Pelangi (OST Laskar Pelangi); Sherina - Better Than Love; Phill Collins - I'm on My Way (OST Brother Bear); Phill Collins - Great Spirit (OST Brother Bear); Afgan - Sadis; Disney - A Whole New World; Celine Dion - Prayer;

Film Favorit

One Litre of Tears (Japan); Denias : Senandung di Atas Awan; Jewel in The Palace (Korean); Korosagi (Japan); Shabake (Japan); Laskar Pelangi Charlie and The Chocolate Factory; Twilight; Narnia : The Lion, The Witch, and The Wardrobe; Ayat-ayat Cinta; Wall-E; Doraemon; Brother Bear; Avatar, The Legend of Aang; Memoirs of A Geisha;

%d blogger menyukai ini: